Veiligheid

Vingerklembeveiliging

Vingerklembeveiliging is een wettelijk verplichte beveiliging voor deuren tot 2,5 meter hoog, daarboven niet. Vingerklembeveiliging biedt wel een extra bescherming en wordt dus meestal standaard in onze offertes opgenomen.

Veerbreukbeveiliging Wanneer een veer van het geleidingssysteem breekt (bijvoorbeeld aan het eind van de levensduur) is het mogelijk dat de overheaddeur zich plotseling met enorme vaart sluit. Dit kan vooral bij handbediende overheaddeuren gevaarlijke situaties opleveren. Daarom zijn deze deuren standaard voorzien van veerbreukbeveiliging. Bij niet elektrisch bediende deuren is veerbreukbeveiliging vaak een optie.

Optilbeveiliging Indien uw garagedeur wordt voorzien van een bediening met elektrische motor, beschikt u automatisch over een optilbeveiliging. De motor beschermt uw deur tegen optillen door tegendruk op te bouwen wanneer iemand de deur met de hand wil openen.

Onderloopbeveiliging Onze elektrisch bediende garagedeuren beschikken standaard over een krachtbegrenzing. Deze zorgt dat de deur bij geringe tegendruk, van bijvoorbeeld uw kind of uw auto, direct automatisch weer omhoog gaat. De garagedeuren zijn standaard geïsoleerd, bestand tegen het binnendringen van water en windbelasting.

Isolatie

De garagedeur moet uw gevel wind en waterdicht afsluiten. Daarom zijn onze deuren voorzien van een 30 mm breed flexibel EPDM-rubber. De breedte en flexibiliteit van het rubber garandeert een betrouwbare gevelafsluiting en beschermt uw garage onder wisselende weersomstandigheden perfect tegen tocht en vocht.

Overige technische informatie vindt u in de folder.

afdichting